De Cultuur Loper in Heusden

De rijksoverheid heeft zichzelf in de periode 2013-2016 de opdracht gegeven een kwaliteitsslag te maken in cultuureducatie. Zij heeft zichzelf vier doelen gesteld: het vernieuwen, verdiepen en verankeren van cultuureducatie, deskundigheidsbevordering, aantrekken van de relatie van scholen met hun culturele omgeving, en het volgen van kinderen in hun culturele ontwikkeling.

Opvallend is de keuze om het maken van deze kwaliteitsslag niet verplicht te stellen, maar begeleiding en middelen aan te bieden aan gemotiveerde, ambitieuze scholen.

De rijksoverheid heeft de uitvoering gedelegeerd naar de Provincies. dat betekent dat er in het land diverse uitvoeringen gaande zijn van Cultuureducatie met kwaliteit. In de Provincie Noord Brabant zijn Kunstbalie en Erfgoed Brabant de vormgevers van De Cultuur Loper. Gezegd mag worden dat deze uitvoering van Cultuureducatie met kwaliteit hoge ogen scoort in het land. Bekijk hier het filmpje.

De gemeente Heusden is als eerste gemeente gestart met het scheppen van de voorwaarden: namelijk het bijeenbrengen van financiële middelen en het aanstellen van een lokale intermediair.

Cultuur Loper scholen in Heusden

Wereldwijs Drunen

De Vlechter Vlijmen

De Dromenvanger Oudheusden

De Wilgen Vlijmen

De Bussel Vlijmen

De Vijfhoeven Vlijmen

Het Kompas Nieuwkuijk