Kunstmenu 2021 – 2022

In Heusden bouwen we samen met de scholen gestaag aan een Kunstmenu. Sommige cultuureducatieve dingen zijn nu eenmaal gemakkelijker te organiseren als je de krachten bundelt. Zoals bijvoorbeeld het programmeren van theatervoorstellingen.

Voor het schooljaar 2021-2022 betalen scholen € 5,70 per leerling. Inbegrepen zitten de voorstellingen voor groep 1-2-3, groep 4 en groep 7 in het theater en de atelierdag voor de groepen 6.

Groep 1-2-3

krijgen een voorstelling op school door spelers van het Pieck. De voorstelling, getiteld “Q (de Nerd en de Diva)” wordt speciaal gemaakt rond het Kinderboekenweekthema van 2021: Worden wat je wil

Data & tijden

Groep 4

mag naar het theater! Theatergezelschap Nachtdieren speelt Koning van Katoren op 27 januari in de theaterzaal van de Voorste Venne.

Lees meer

Groep 5

gaat naar een museum in Noord Brabant. de leerkracht kan kiezenuit het Noord-Brabants museum Den Bosch, museum de Pont Tilburg, het Textielmuseum Tilburg, Het Van Abbe in Eindhoven of Het Design museum in Den Bosch.

Dit programma kan via museumschatjes. Eventuele kosten zijn voor school.

Lees meer

Groep 6

Een hele dag les krijgen in de ateliers van het Pieck, in kleine groepen: als dat geen VIP behandeling is! Leerlingen krijgen 2 x 1,5 uur beeldende les van een kunstenaar. Bijvoorbeeld kleien, of aquarellen aan een ezel, en een muziekles, bijvoorbeeld ukelele. Leerkrachten krijgen een intekenlijst.

Lees meer

 

Groep 7

Voor sommigen een echte kunstconfrontatie: groep 7 leerlingen mogen in de theaterzaal van de Voorste Venne kijken naar een moderne dansvoorstelling. Wie wordt er betoverd en wie niet? In het najaar van 2021 gaan de groepen 7 kijken naar The Match van Lonneke van Leth.

Lees meer

Groep 8

Zit je in groep 8, dan mag je naar Amsterdam, naar het Rijksmuseum. Het busvervoer is gratis als je tussen de 45 en 60 leerlingen hebt. Sommige scholen kiezen er voor 1 x per 2 jaar te gaan met de groepen 7 en 8. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s.

Kosten zijn voor de school.

Lees meer