Alle groepen 4 naar TRASH van De vuilnismannen

We willen kinderen opvoeden tot jong volwassenen met een open blik. Als we kinderen in aanraking laten komen met professionele kunsten is dat een manier om deze open blik te voeden. Kinderen kunnen zich verwonderen, ergeren, zich op trekken, bewonderen, in aanraking komen met schoonheid en met iets nieuws.

Op 27 januari komen alle leerlingen van groep 4 naar de voorstelling Koning van Katoren van theatergezelschap Nachtdieren.

Hieronder vind je alle praktische en inhoudelijke informatie.

Voor leerkrachten:
  • zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent zodat iedereen tijd heeft om te plassen en de jas op te hangen
  • beide voorstellingen zitten goed vol. We laten eerst de kinderen en leerkrachten naar binnen. Zolang het past mogen geïnteresseerde ouders die kinderen vervoerd hebben plaatsnemen in de zaal. De rest is welkom in het cultuurcafé. Consumptie (niet verplicht) is voor eigen rekening
  • het is super fijn als de kinderen inhoudelijk goed zijn voorbereid

Voorstelling 10.30 u

Leilinde?, de Wilgen, Duinsprong, JPS, (de Dromenvanger), Wereldwijs, de Th.J.Rijkenschool en (de Vijfhoeven)

Voorstelling 13.00 u

Het Kompas?, Linus, (de Bussel), (de Lambertusschool), (‘t Palet), JongLeren, Olof Palme, de Vlechter?

Voorstelling: Koning van Katoren door theatergezelschap Nachtdieren GAAT NIET DOOR
In plaats daarvan komt TRASH van de Vuilnismannen
27 januari, theater de Voorste Venne, Anton Pieckplein 71, Drunen

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH!

Regels van het theater

Trailer van de voorstelling