Met je groep naar het museum

De groepen 8 kunnen kiezen uit 4 verschillende programma’s van het Rijksmuseum in Amsterdam. Bekijk hier onder inhoudelijk de mogelijkheden voor je groep. Als je gebruik wilt maken van het busvervoer, reserveer dan via onderstaande knop. Het busvervoer is gratis als je met een leerlingaantal tussen de 45 en 60 reist. Het kan nodig zijn om samen te werken met een collega school om aan dit aantal te komen. Een andere oplossing is, dat je  1 x per 2 jaar gaat met groep 7 en 8.

Reserveer op tijd!

rijksgoudeneeuw

Proef de Gouden Eeuw

rijks-ontdekkers-en-reizigers

Ontdekkers en reizigers

rijkssporenonderzoeknaarrembrandt

Sporenonderzoek naar Rembrandt

rijks4

Jij & de Gouden Eeuw

De groepen 5 kunnen kiezen uit de volgende musea:

De Pont 

Tilburg

depont

De Pont is een museum in Tilburg voor hedendaagse kunst. Kinderen worden door ervaren rondleiders meegenomen in de verbeelding.

Textielmuseum 

Tilburg

textielmuseum

Tilburg is van oudsher een echte textielstad. Het Textielmuseum brengt de historie mooi in beeld. Minstens zo belangrijk in het Textielmuseum zijn de innovaties binnen textiel, kunst, design en mode.

Design museum 

‘s-Hertogenbosch

designmuseum

Design Museum Den Bosch kijkt verder, voorbij de ontwerpen. We tonen ook de invloed van design op ons dagelijks leven, vertellen het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst.

Noord Brabants museum

‘s-Hertogenbosch

nbr-museum

Elk kind zou een keer in het Noord Brabants museum geweest moeten zijn, omdat er heel veel te vinden is over onze provincie, op een aantrekkelijke manier voor kinderen in beeld gebracht. Er zijn diverse doe-activiteiten te boeken.

Van Abbe Museum

Eindhoven

van-abbe

Met een museumdocent wordt je groep actief door het museum van hedendaagse kunst begeleid. Je kunt er ‘hardop kijken’ en er is keuze uit verschillende programma’s.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Uiteraard is er nog veel meer fraais in museumland. Naast bovenstaande programma’s kun je natuurlijk vaker naar het museum!

gouverneurshuis

Het Gouverneurshuis Heusden

wurth

Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch