Groep 4 naar het theater! 2019

We willen kinderen opvoeden met een open blik. Daarvoor is het belangrijk dat ze in aanraking komen met de Grote Kunsten. Om zich te verwonderen, te ergeren, aan op te trekken, om te bewonderen, in aanraking te komen met schoonheid en met iets nieuws.

Op 2 april komen alle leerlingen van groep 4 naar de voorstelling Vadertje en moedertje van theatergezelschap Bontehond uit Almere.

Hieronder vind je alle praktische en inhoudelijke informatie.

Voorstelling: Vadertje en Moedertje van theatergezelschap Bonte Hond

2 april in theater De Voorste Venne, Anton Pieckplein 71, Drunen

Voorstelling 10.30 u

De Leilinde

De Wilgen

De Duinsprong

JPS

De Dromenvanger

Olof Palme

Voorstelling 13.30 u

Th.J.Rijkenschool

Athena onderwijs

Het Kompas

De Bussel

De Lambertusschool

Wereldwijs

De Vijfhoeven

‘t Palet

JongLeren

De Vlechter

De regels voor in het theater

Trailer Vadertje en moedertje van Bonte Hond.

Voorbereidende lesbrief voor de voorstelling

Theaterworkshop Vadertje & Moedertje
Leerlingen die met de klas naar de voorstelling komen, kunnen na afloop van de voorstelling mee doen een workshop bijboeken. In de workshop rekenen we af met vastgeroeste rolpatronen en draaien we alle rollen op een speelse manier om. We maken nieuwe sprookjes, sorteren van groot naar klein, proppen onszelf letterlijk in hokjes en rennen daar net zo hard samen weer uit. Maar pas op! Net als in de voorstelling kan alles zó weer door elkaar gegooid worden.. Een swingende theaterworkshop met muziek uit de voorstelling en een kist vol verkleedkleren. Meedoen, neem contact op met Sandy via sandy@bontehond.net

Duur: 1 uur

Benodigdheden: afgesloten ruimte/speellokaal

Aantal deelnemers: max 30 leerlingen

Kosten: € 110,- plus reiskosten (Almere)

Iedereen moet een kwartier voor aanvang aanwezig zijn! Zorg dat tijdens de voorstelling niemand meer naar het toilet hoeft.

De Voorste Venne is verbouwd. De hoofdingang zit nu aan het Anton Pieckplein, grenzend aan de vertrouwde grote (gratis) parkeerplaats. We verzamelen in het Cultuurcafé. Bij binnenkomst meteen links

Jassen mogen mee de zaal in, maar moeten onder de stoel gelegd worden.

Ouders die kinderen vervoerd hebben en die geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom in de zaal. Het alternatief is een lekker bakkie (op eigen kosten) in het gezellige Cultuurcafé. Meteen na de hoofdingang aan de linkerkant.