HouVast Studiedag 12 februari 2020

Met regelmaat bundelen we onze krachten in de regio en werkt Heusden samen met Waalwijk, Altena, Woudrichem, Loon op Zand, Geertruidenberg en Oosterhout. Samen kunnen we meer en dat resulteert in een studiedag voor leerkrachten, directies, ICCers en cultuuraanbieders, op 12 februari 2020, in Fort Altena in Woudrichem.

De ochtend

In de ochtend hebben we twee workshops geprogrammeerd, die vanwege hun inhoud wat meer tijd nodig hebben: we gaan op onderzoek over wat je eigenlijk kunt leren van kunst. Mogelijke antwoorden geven aanknopingspunten voor het werken met thema’s. De andere verdiepende workshop gaat over een heel essentieel onderdeel van leren: het reflecteren. Hoe doe je dat op een goede manier? En wat is het verschil met evalueren? Voor de ochtend zijn niet alleen leerkrachten en directies, maar ook kunstvakdocenten/ cultuuraanbieders van harte welkom.

Pauze?

Tijdens de pauze kun je niet alleen genieten van een lekkere lunch, je kunt je ook nog voeden met een erfgoedwandeling op deze prachtige locatie, of een insprirerende film zien.

De middag

In de middag, die zich met name richt op leerkrachten, ICCers en directies, is er keuze uit 7 workshops met uiteenlopende onderwerpen: van de koppeling tussen kunst en techniek, tot filosoferen, tot een workshop over hoe je je team enthousiast krijgt en houdt voor cultuureducatie. Vol trots kunnen we melden dat prijswinnaar kinderboekenschrijver/ beeldend kunstenaar Ted van Lieshout ook een workshop komt geven: over hoe je als leerkracht zonder al teveel inspanning en budget kinderen kunt betrekken bij kunst. Het is mogelijk om 2 workshops te volgen.

Als collega’s uit de regio midden Brabant noord, noemen we onszelf HouVast.

Recent hebben we samen een magazine gemaakt met verhalen uit onze dagelijkse praktijk. Neem gerust een kijkje in ons cultuureducatie werkveld