Halve Zolen Festival scholenproject

 

 

Het festival

Op 21 juni vindt voor het eerst in Drunen het halve Zolen Festival plaats, in het Breepark en in de Voorste Venne. Het festival, met muziek, workshops, monster-sales, optredens, modeshows en nog veel meer, staat in het teken van de leer- en schoenindustrie die zo kenmerkend was en is voor deze regio. De kinderen van alle groepen 6 gaan hier gezamenlijk een enorm kunstwerk neerzetten!

Wat betekent dit voor jou als leerkracht

In de periode tussen 15 maart en 15 juni ga je aandacht besteden aan dit project. Op 17 of 19 maart krijg je een VIP workshop waarin je in de watten wordt gelegd en genietend van een hapje en een drankje uitleg krijgt en wordt meegenomen in het gedachtengoed van het project. Daarna ga je zelf in je groep aan de slag.

Laat de kinderen oude schoenen verzamelen!!   

Wat gaan we doen

De start van het project is een VIP workshop voor leerkrachten.

N.B. uitgesteld wegens de maatregelen rondom het coronavirus

Daarna zijn er leskisten om in te snuffelen, lokale geschiedenislesjes gemaakt door het streekarchief, er komt een gastdocent in de klas én de kinderen gaan zelf aan de slag met een oude schoen. De volgorde van de activiteiten is niet belangrijk.

De afsluiting van het project is op 21 juni, bij het Halve Zolen Festival. Daar komen alle 400 schoenen als een groot gezamenlijk kunstwerk te staan! Kom zeker kijken! (Er is daarnaast natuurlijk nog van alles te doen daar!)

VIP workshops voor leerkrachten

Leskist van het schoenenmuseum Waalwijk

Speuren in het lokale archief (in je klas)

gastles van het Schoenenmuseum Waalwijk

Met de kinderen zelf aan de slag!

Halve Zolen Festival 21 juni