Groeten uit…

Een foto is een momentopname en uit het leven gegrepen. Een goed gemaakte foto kan een verhaal vertellen. De fotograaf heeft invloed op dit verhaal. Hoe dat kan?

Sinds het begin van de fotografie rond 1820 is er veel veranderd! We zijn heel blij dat er veel foto’s bewaard zijn gebleven van vroeger. De foto’s van vroeger laten zien hoe alles er uit zag in de tijd van je voorouders.

Eén van de dingen waar het Streekarchief zich mee bezig houdt is het bewaren van oude foto’s en ervoor te zorgen dat iedereen deze kan bekijken.

expo info

Nieuwe data: van 17 september 2021 t/m 17 november 2021 bij het Pieck!

lessen over fotografie toen en nu voor de bovenbouw

Op deze pagina vind je lesmateriaal en achtergrondinformatie over fotografie en lokaal erfgoed. Aanleiding is de tentoonstelling van werk van fotograaf Leo Sikkers (Drunen, 1880 – 1950) en zijn kleinzoon Legs Boelen (Nieuwkuijk) die reageert met eigen werk op de foto’s van zijn opa.

Het lesmateriaal is te gebruiken in combinatie met een bezoek aan de expositie, maar kan ook los ingezet worden. Het gaat tenslotte over fotografie, over mooi lokaal erfgoed en de waarde daarvan en over het archief. Veel plezier!

lesopdracht

wat doet het streekarchief?

het verhaal van Leo Sikkers en Legs Boelen

over fotografie in de tijd

Groeten uit….

Klik voor foto’s die ongeveer 100 jaar gelden zijn gemaakt door Leo Sikkers in jouw buurt:

(bron: Streekarchief Heusden Langstraat Altena)

‘t Palet, de Vlechter, de Bussel, de Wilgen, de Vijfhoeven

het Kompas

Th.J.Rijkenschool, Olof Palme, Wereldwijs, Bosbessen, JongLeren, Duinsprong, Linus

Lambertusschool

de Leilinde, de Dromenvanger, JPS