Theater

Centrum voor de kunsten Het Pieck heeft een doorlopende leerlijn theater, die op alle scholen op maat gemaakt kan worden. De leerlijn legt verbindingen met andere kunstdisciplines, en voorziet ook in het geven van handvatten en tools voor leerkrachten. De leerlijn kan naar wens uitgebreid of ingeperkt worden. Zo werkt de Bussel in Vlijmen met een uitgebreide leerlijn theater, en de Olof Palme met een leerlijn voor groep 1 t/m 5. In de theaterlessen wordt gewerkt met speltechnieken, maar er is ook veel aandacht voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Neem gerust contact op met Joosje als je er meer van wilt weten! joosje.jochems@hetpieck.nl

Theatergezelschap Van Niks en Van Alles spelen al jarenlang voorstellingen voor kinderen. Inmiddels is het repertoire behoorlijk uitgebreid.  Ben je op zoek naar een voorstelling binnen een bepaald thema? Zoek je de verbinding met natuur en techniek? Of wil je de kruisbestuiving met taal? Dikke kans dat je slaagt bij Van Niks en Van Alles.

Nieuw in 2018-2018 zijn de theateract + kinderlezing rondom Natuureducatie. Neem snel een kijkje!

Papipluie, een muzikale theatervoorstelling voor groep 1 t/m 4

Papipluie voorstelling voor jonge kinderen tot en met 7 jaar die kan aanhaken bij afvalprojecten of  natuur/insecten.

Papipluie is een beleving van de schoonheid van waardeloos afval  (kapotte paraplu’s) muziek en theater.  Transformatie is het thema. Kleuren, klanken, vlinders? Of toch niet?

Gespeeld door vlinderjuffrouw Elke Bienert, en op harp begeleid door Marja van Trier. Vlinders van over de hele wereld ontpoppen bij het horen van hun eigen melodieën gecomponeerd door Alix Colin
De voorstelling duurt circa 35 minuten

Prijs vanaf 250 euro exclusief  9% btw.

Extra voorstelling in hetzelfde dagdeel kost 125 euro

Papipluie kan op school gespeeld worden in speellokaal, aula  of andere ruimte met veel daglicht. Bij mooi weer buiten.

 

Elke Bienert en Marja van Trier zijn theatermakers uit Loon op Zand.

Marja is theatermaker met historie van het landschap en sprookjes als specialiteit. Elke is jongleur en maakt als ervaringsdeskundige voorstellingen waarin autisme een rol speelt.

Deze voorstelling Papipluie maakten ze samen op de rustgevende Vlindermuziek Papillons van Alix Collin.