Alle groepen 7 naar The Match van Lonneke van Leth – 2022

10 november 2022, theaterzaal de Voorste Venne

Op 10 november gaan alle leerlingen van groep 7  naar een professionele moderne dansvoorstelling in theater De Voorste Venne: The Match. Het is een voorstelling van het Lonneke van Leth. Lonneke van Leth is choreograaf uit Den Haag en maakt met verschillende dansers voorstellingen voor kinderen en jongeren. The Match is een voorstelling die is gebaseerd op een voetbalwedstrijd.

We willen kinderen opvoeden met een open blik. Daarvoor is het belangrijk dat ze in aanraking komen met de Grote Kunsten. Om zich te verwonderen, te ergeren, aan op te trekken, om te bewonderen, in aanraking te komen met schoonheid en met iets nieuws. Iedereen mag er wat van vinden. Daar zit geen goed of fout aan. De ene wordt geïnspireerd dor de ontdekking dat danser een écht beroep is, de ander vindt het misschien raar dat mannen rare sprongen staan te maken op het podium. Dat mag er allemaal zijn.

Voorstelling 10.30 u – 11.30 u

de Duinsprong, JPS, de Vijfhoeven, Th.J.Rijkenschool, ‘t Palet, de Bussel, JongLeren

Voorstelling 13.00 u – 14.00 u

de Lambertusschool, het Kompas, Olof Palme, Linus, De Wilgen, de Dromenvanger, Wereldwijs

Voor leerkrachten:
  • zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent zodat iedereen tijd heeft om te plassen en de jas op te hangen
  • We laten eerst de kinderen en leerkrachten naar binnen. Geïnteresseerde ouders die kinderen vervoerd hebben mogen plaatsnemen achter in de zaal. De rest is welkom in het cultuurcafé. Consumptie (niet verplicht) is voor eigen rekening
  • het is super fijn als de kinderen inhoudelijk goed zijn voorbereid

Theaterregels

Trailer voorstelling The Match

MATCH-lonneke van leth

Lesbrief ter voorbereiding en reflectie