Bovenlokale aanbieders

Philharmonie zuidnederland

Domein 3

De musici zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, met z’n allen om het orkest heen, een musicus die in je klas komt om samen muziek te maken of om iets over de komende muzikale voorstelling te vertellen. Zo ervaren leerlingen de educatieve programma’s van philharmonie zuidnederland. Dichtbij en betrokken brengt het orkest Jonge Gasten in aanraking met live muziek en laat hen voelen dat muziek hun bloed sneller laat stromen.

Lees hier welke projecten de philharmonie schooljaar 2017-2018 aanbiedt.

De Stilte, dans voor kinderen

Domein 3

Moderne dans behoort tot de wereld van de kunsten. Roept vragen op, kleine en grote. Draagt bij aan het leren kennen van onszelf. Wie naar kunst kijkt, kijkt naar zichzelf. Juist bij het beoefenen en beschouwen van kunst komen we erachter dat wij allen hetzelfde zijn en toch anders. Dat ieder mens zijn eigen beleving kent. En dat die verschillen bijzonder zijn.

De Stilte ziet het als onze taak om kinderen mee te nemen in de wereld van kunst. Niet alleen door zelf te dansen, maar ook door te kijken naar dans.

Lees hier wat De Stilte kan betekenen voor jouw school.

In juni 2017 is het vierde Internationale Stiltefestival. Voor € 5,- per leerling kan de school een voorstelling bezoeken inclusief vervoer! Lees hier meer. Hier het begeleidend schrijven.

Theater Artemis

Domein 3

In een wereld waar de losers en de winners lijnrecht tegenover elkaar staan, verdient het talent om je kwetsbaar op te stellen alle aandacht. Anti-helden zijn de hoofdrolspelers van onze voorstellingen. Zij zijn de winnaars in kwetsbaarheid, openhartigheid en eerlijkheid. Bij educatie borduren we voort op deze thematiek. We zoeken het dicht bij onszelf en vinden samen begrip voor deze ongebruikelijke personages, die stiekem toch heel herkenbaar zijn.

Lees hier wat je samen met Artemis voor jouw school kunt doen

Grote Broer kunsteducatie

Domein 2

Uitdagende en veelzijdige projecten voor alle klassen van het primair onderwijs. Voor de hele school organiseert Grote Broer workshops of complete dagen vol spannende, leerzame en leuke activiteiten. Bij sommige projecten eindigt de dag zelfs met een spetterende voorstelling vóór en dóór de leerlingen of maakt de school een eigen filmfestival. Alles kan!  Nieuw in het aanbod (zo nieuw dat het nog niet op de website staat) is de workshop Virtual reality . Leerlingen maken hun eigen virtual reality film! Alle kinderen spelen de hoofdrol in deze film, want de film wordt opgenomen met een 360 graden camera. De leerlingen kijken hun eigen film terug met een echte virtual reality bril.

Lees hier wat Grote Broer voor jouw school kan betekenen.

Het Noord Brabants museum

Domein 3

Schoolklassen zijn van harte welkom in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. In het museum is ontzettend veel te zien, maar er is ook van alles te doen. Er zijn museumlessen met workshops, rondleidingen en lesmateriaal voor een gratis zelfstandig bezoek aan de vaste presentatie of een tijdelijke tentoonsteling. In de docentenhandleidingen wordt de link gemaakt naar de competenties en vermogens van de
Cultuurloper en van de Culturele Ladenkast. Voor het complete aanbod kijk op de website of neem contact op voor een programma op maat.

LaMelis

Domein 3

LaMelis is een modern, kleurrijk dansgezelschap uit ‘s-Hertogenbosch met als drijvende
kracht de eigenzinnige choreografe/danseres/docent Helma Melis. Zij tekent voor
zowel de choreografie als voor het ontwerp van het decor, de kostuums en de muziekkeuze.
Dit ‘totaalpakketje’ is meteen het handelsmerk van de zeer oorspronkelijke fantasievolle
voorstellingen voor jong en oud van LaMelis. In 2003 ontving zij de
DANSprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant. Uit het juryrapport: “De
keuze was niet moeilijk, omdat een danskunstenaar er qua eigenzinnigheid met kop en
schouders bovenuit steekt. Haar werk wordt gekenmerkt door vitaliteit en een uitgekiend
gevoel voor esthetiek. LaMelis grossierd in producties voor jong en oud, van grootschalig tot
kortstondig, voor locatie, theater en festivals.”

EYE filmmuseum

Domein 2

Gratis lessen van een kwartier:

een les over GEVOEL en een les over GELUID

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Films kijken, maken en delen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. EYE inspireert je om verder te kijken.

De belangrijkste aspecten van onze educatieve programma’s zijn kritisch kijken, creatief maken en bewust delen. Wat doen beelden met jou en wat kan jij doen met beelden? Bij vrijwel alle educatieve activiteiten wordt gewerkt met materiaal uit de eigen collectie, het filmarchief van EYE.

Je kunt een gastles inkopen van EYE in je eigen klas. Voor elke doelgroep heeft EYE een aansprekende inhoud! Natuurlijk kun je ook met de klas het museum in Amsterdam bezoeken.

Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch

Domein 3

Kunstlocatie Würth is de kunstdependance voor moderne kunst binnen Würth Nederland B.V. in ’s-Hertogenbosch. Alle tentoonstellingen komen voort uit of zijn geïnspireerd op de verzameling Würth.

Scholen zijn van harte welkom bij Kunstlocatie Würth. Het educatieve programma dat wordt aangeboden, bestaat uit een rondleiding en een creatieve workshop.

Het educatieve programma kan worden aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, niveaus en achtergronden en duurt 1 uur. Het programma is zowel geschikt voor regulier basisonderwijs als ook voor speciaal onderwijs (wordt op maat aangeboden).

De bijzondere combinatie – van een bedrijf in een architectonisch interessant pand en een tentoonstelling die door de educatieve en creatieve workshop toegankelijk wordt gemaakt voor de jeugdige bezoeker – staat garant voor een unieke ervaring!

Om het bezoek aan Kunstlocatie Würth laagdrempelig te houden, bieden zij een aantal activiteiten voor scholen kosteloos aan!