TalentOntdekFabriek

De pilot voor deze TalentOntdekFabriek, oftewel TOF zit erop. Er zijn drie rondes workshops uitgezet, met op elke locatie keuze uit twee workshops. De onderwerpen zijn opgehaald bij de kinderen. Waar willen jullie meer van weten?

De evaluatie is hier terug te lezen. Onder staan de workshops uit de eerste ronde (De Vijfhoeven en de Vlechter).

Vanaf maart 2018 is in Vlijmen een nieuw initiatief operationeel: TOF! De TalentOntdekFabriek is onstaan vanuit een idee van alle Vlijmense scholen. Vaak komt er op school in de les iets aan bod wat de kinderen bijzonder boeit, en war ze graag wat meer van willen weten. Of het nu gaat over koken, sterrenkunde, fotografie of toneel. U vraagt, wij draaien!

De eerste pilotronde is in maart 2018 gestart of de Vijfhoeven en de Wilgen. Met de leerlingraad van deze scholen is geïnventariseerd waarin kinderen zich graag na schooltijd willen verdiepen.

Streetdance! Onder leiding van Kiki van Studio Max leren kinderen de energieke bewegingen van streetdance. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed.

De button hieronder geeft praktische inforamatie

Experimenteren! Ontdekken wat kleeft, wat verkleurt, wat verdampt, wat explodeert, hoe stoffen op elkaar reageren en waarom! Leer er alles van bij de workshop Proefjes, uitgevoerd door Explico.   Lees er hieronder alles van.

Breakdance! Leer coole moves van Vijay van Kix-dance. Binnen breakdance (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander ‘steelt’ wordt dat biten genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan (het zou dus een mond voor moeten stellen). Originaliteit komt vaak terug in de hiphop.

Hieronder de praktische info

Tekenen met een spuitbus! Leer super vette lettertypes tekenen en leer trucs om je schildering te laten glimmen. De lessen worden gegeven door Jorg van Atelier Fellenoord.

Hieronder de praktische info