Muziek

Wat iedereen natuurlijk zelf in de klas al kan doen, is zingen met de kinderen! Zingen is leuk, én belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Vakken als lezen, schrijven en rekenen zijn belangrijk, en zingend zijn ze ook nog leuk te maken! Zingen in de klas is een goede basis voor de muzikale ontwikkeling van het kind. Daarom deze handleiding om leerkrachten en pabodocenten tools aan te reiken en ze te motiveren om structureel (meer) aandacht te geven aan zingen. De handleiding is erg compleet!

Download hier de handleiding met o.a. video’s en achtergronden

Daarnaast zijn er natuurlijk ook tal van andere projecten in te zetten!

Zie hier wie er allemaal in Heusden actief zijn

Muziek op school is bij Het Pieck 3 x UIT. UITdagend, UITvoerend en UITnodigend. Ja, door zelf of met elkaar, muziek te maken of te beluisteren ben je er echt even helemaal tussenuit.

UITdagend. Samen met onze bevlogen docenten maak je tijdens diverse workshops en presentaties een heuse ontdekkingsreis door de wereld van muziek.
UITvoerend. Wat is er nu mooier dan niet alleen zelf van het muziekmaken te genieten maar ook om al jouw klasgenoten en schoolvrienden in vervoering te brengen.
UITnodigend. Muziek maken met Het Pieck is laagdrempelig. Iedereen kan en mag meedoen.
Speciaal voor het basisonderwijs in Heusden organiseert Het Pieck de Muziek Spektakel Weken. Het Muziek Spektakel is een serie schoolconcerten waarin muziekdocenten van Het Pieck kinderen meenemen op een spannende muzikale ontdekkingsreis. Ook verzorgen docenten van Het Pieck op de Th J Rijkenschool (ism met fanfare EMM) en de Leilinde de muzieklessen.
De workshops waaruit je kunt kiezen zijn:
– Verhalen in Muziek.
Een serie waar muziek en verhaal hand in hand gaan. Voor elke combinatie groep is er een spannend muzikaal verhaal
– Het muziek ganzenbord.
Een spel waarin de kinderen het overbekende ganzenbord spelen. Maar je haalt pas de eindstreep als je op alle instrumenten, waar je jezelf op gedobbeld hebt, een toon hebt kunnen spelen.
– Windkracht 6.
Een serie van 4 lessen waarin kinderen kennismaken met blaasinstrumenten (hout en koper) en slagwerk. Aan het eind van de 4 lessen is er een korte presentatie waarin de kinderen kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben.
– Bouw, speel en verwonder.
Een project waarin de kinderen zelf een instrument maken en daarna met elkaar en het instrument een eigen klankspel gaan maken.
Als je na een van de schoolworkshops de smaak te pakken hebt gekregen en je wilt jouw lievelings instrument een echt uitproberen vraag dan een gratis proefles aan. Want, of dat je er lustig op los wilt blazen, echt aan de slag wilt, lieflijk tokkelt of met gierende snaren de muren laat trillen, met 10 vingers over toetsten vliegt, sierlijk over de snaren strijkt, de sterren uit de hemel zingt of heerlijk onbezorgd van muziek wilt genieten het kan allemaal bij Het Pieck!
Wil je na schooltijd nog meer? Klik hier voor de mogelijkheden.
Contact: Joosje Jochems – joosje.jochems@hetpieck.nl

Twee keer per jaar verzorgen wij als harmonie Drunen een scholenproject: een op de Olof Palme school en een op de Duinsprong.

Wij gaan dan musiceren met een aantal muzikanten en vertellen iets in zijn algemeenheid over de verschillende instrumenten. De leerlingen mogen ook de instrumenten uitproberen.

Doel is om de blaasmuziek en ook het slagwerk bekend te maken onder de schooljeugd.

Het project wordt altijd afgesloten in de Theaterzaal van de Voorste Venne waarbij ouders en leerlingen aanwezig zijn. Ook nemen de leerlingen actief deel aan dit gebeuren.

Op deze manier proberen we ook leden te werven voor onze Harmonie. Wat bieden wij aan: Een Blazersklas en een Slagwerkklas.

De leerlingen maken in vier individuele lessen (die gegeven worden door onze eigen leden) kennis met een instrument, leren wat notenschrift en gaan samen repeteren met een blazers/ slagwerkklas , een samenspel groep en een Pop orkest. De lessen en het gebruik van het muziekinstrument zijn geheel kosteloos. Na elke volgende vakantie kunnen de leerlingen lid worden bij onze vereniging en zij gaan dan verder in onze Blazersklas of Slagwerkklas. Teven gaan ze les volgen op het Pieck.

Overige muziekaanbieders Heusden

vioolschool Fiedelino Drunen

Margo Beuken, pianoles Drunen

André van Weele

gitaar, ukelele, keyboard, piano, zang in Drunen

Anne van Damme

gitaar, ukelele, keyboard, piano, zang in Vlijmen. Ook groepsles en ook vanaf jonge leeftijd

Harmonie de Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk

fanfare Eendracht Maakt Macht Elshout

harmonie De Eendracht Heusden

harmonie Drunen

Bovenlokaal aanbod

Muziekvoorstellingen is het publiciteitskanaal voor 3 Utrechtse muziekgezelschappen

Hét symfonieorkest van zuidnederland

Voorstellingen en workshops philharmonie zuidnederland 2019-2020