Dummies – dOFt

We willen kinderen opvoeden met een open blik. Daarvoor is het belangrijk dat ze in aanraking komen met de Grote Kunsten. Om zich te verwonderen, te ergeren, aan op te trekken, om te bewonderen, in aanraking te komen met schoonheid en met iets nieuws. Iedereen mag er wat van vinden. Daar zit geen goed of fout aan. De ene wordt geïnspireerd dor de ontdekking dat danser een écht beroep is, de ander vindt het misschien raar dat mannen rare sprongen staan te maken op het podium. Dat mag er allemaal zijn.

Op dinsdag 20 februari gaan alle leerlingen van groep 7  eindelijk naar een professionele moderne dans/circusvoorstelling in theater De Voorste Venne: Dummies. Het is een voorstelling van de Vlaamse choreograaf Piet van Dycke.

Ons sociaal leven zit vol ongeschreven regels. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. In DUMMIES zien we twee individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn. Enkel hun instinct rest nog. En dat zou wel eens voor grappige, maar pijnlijke situaties kunnen zorgen… Ze hebben evenveel kans om elkaar te begrijpen. Of botsen ze juist in hun onwetendheid?

DUMMIES is relevant, herkenbaar en toont op een speelse manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal van de drie dummies is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk en de fysieke risico’s. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen. Een toegankelijke en humoristische dansvoorstelling waarbij de dummies de klungeligheid van onze doe-het-zelf maatschappij laten zien.

Bekijk hier meer over de voorstelling

10.30 u

De Duinsprong

JPS

Th.J.Rijkenschool

‘t Palet

De Vijfhoeven

De Groene Bogen

De Leilinde

De Bussel

13.00 u

Het Kompas

Linus

De Lambertusschool

De Dromenvanger

Olof Palme

De Wilgen

Voor leerkrachten:
  • zorg dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent zodat iedereen tijd heeft om te plassen
  • We laten eerst de kinderen en leerkrachten naar binnen. Geïnteresseerde ouders die kinderen vervoerd hebben mogen achterin plaatsnemen in de zaal. De rest is welkom in het cultuurcafé. Consumptie (niet verplicht) is voor eigen rekening
  • het is super fijn als de kinderen inhoudelijk goed zijn voorbereid en het filmpje met de theaterregels onder aan deze pagina hebben gezien