Op Wereldwijs in Drunen worden KUNST na school workshops aangeboden. Vier keer per jaar komt Marjolein in alle groepen 3 t/m 8 om de kinderen uit te nodigen mee te doen met de komende workshops. Daarnaast krijgen ouders per Social Schools en/ of Klasbord een brief met alle informatie over de workshop. Inschrijven kan via e-mail, via de website, of via de leerkracht.

2021 – 2022

De lucht in!

Kunstenaar Panamarenko is eindeloos bezig geweest met het ontwerpen van voorwerpen die kunnen vliegen. Wil jij ook experimenteren met vliegtechnieken?

Ton Lammers gaat je helpen met de technieken en de vormgeving. Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Let op: de workshop is in het avonturenlokaal van school!

 

4 x op donderdag van 14.15 u tot 15.45 u vanaf 7 oktober

2020 – 2021

Smelly-sokken-monster

Lekker aan de slag met allerlei textiele technieken! Maak je eigen smelly sokken monster!

Marjolein Peeters weet precies hoe je extra bulten maakt, woest haar, geniepige oogjes! Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Let op: de workshop is in een atelier van Het Pieck!

 

4 x op donderdag van 15.00 u tot 16.30 u vanaf 24 juni 2021

Update 5 november: de vioollessen gaan gewoon door! Ouders mogen de kinderen tot de deur brengen.

Viool

 

In 6 lessen leer je een beetje viool spelen, hoe gaaf is dat! En aan het einde is er een optreden. Ivm corona bekijken we als het zover is of we het voor publiek mogen doen, of dat het gefilmd wordt.

Speel toneel

 

In de fantasie kan alles!

In deze workshop kruip je in huid van een ander en ga je met elkaar toneel spelen. In 4 lessen maak je met andere kinderen een kort toneelstuk. Misschien wordt het wel reuze grappig! Daar werk je dus zelf aan mee.

2019 – 2020

Teken-robotje

 

Met een zelfgebouwd teken-robotje heb je misschien niet zoveel te zeggen over wát je tekent, maar hóe je tekent is natuurlijk wel extrasupermirakelsbijzonder! In deze workshop maak je een mooie combinatie van constructie, techniek en kunst. Geef je snel op!

Ge-wel-di-ge resultaten!

Speel gitaar

 

Niks mooier dan muziek maken. Of ja, misschien sámen muziek maken. Bij Merel leer je de beginselen van het spelen op de gitaar. En omdat je het samen doet, kan er al na 4 lessen een heus optreden plaatsvinden!

Bouwen met leem!

Lekker kliederen en bouwen. Met een basis van takken, touw en/ of ijzerdraad en zelfgemaakte leem van kleipoeder en stro en hooi ga je bouwen. Een hut. Of een insectenhotel, of een steltenloper!

Niet voor watjes!

2018 – 2019

Make some noise

Digitaal componeren, dat is je eigen muziek verzinnen op de computer/ laptop/ tablet. Met speciale programma’s waarin alle instrumenten zitten en alle beats, kun jij je eigen vette sound maken! vanaf groep 5.

Vilt avontuur

je eigen vilt maken, van wol in prachtige kleuren. Daarmee kun je verrassende dingen maken! Ilse weet er alle van en neemt je mee in het avontuur!

Totem timmeren

Wat is er nou leuker dan timmeren! Bij Ton Lammers leer je timmeren. Je gaat je eigen krukje maken. Met, als je wilt, een staart, of oren! Je gaat het krukje ook nog beschilderen. En als we de krukjes stapelen krijg je een totempaal.

Uiteraard mag je eigen kruk mee naar huis, nadat iedereen de expositie heeft kunnen bewonderen.

Breakdance

 

Leer vette en spectaculaire breakdance moves van Vijay! In de danszaal van de Aleph, met goede muziek en dikke kussens leer je hoe de straatdansers in Amerika dat deden. Met aan het eind natuurlijk een open les zodat je ouders en de rest van je familie je trics kan zien!

2017 – 2018

Boomhut xxs

 

Van een echte boomtak maak je een ini-mini boomhut, helemaal naar je eigen fantasie! Leeft je uit met Ton Lammers in deze superleuke workshop!

Speel Dickens toneel

 

Als je in 1850 leefde, had je het waarschijnlijk niet breed. Kinderen waren superhandig in het bij elkaar sprokkelen van extra eten of geld. Door appels te stelen, of eieren. En dan vooral uit handen van de politie blijven! Wil jij in de huid kruipen van zo’n kind in de tijd van Scrooge? Doe mee dan! En je familie mag ook (gratis) meedoen! En als je de workshop leuk vond, mag je een rol spelen op het Dickens festijn in Drunen, 17 december.

De resultaten!

Maak je eigen knuffel van vilt

Je maakt eerst je eigen vilten lap. Dat doe je met wol, water, zeep en spierballen! Dan ontwerp je een knuffel. Van het ontwerp maak je een patroon en van het patroon een knuffel. Met Marjolein Peeters.

Doe je mee?

Levensgroot tekenen!

In de klas kan het niet, want daar is gewoon geen plek voor. Om levensgroot, met je hele lijf te tekenen! Bijna dansend maak je een supergrote tekening! Daarna ga je kijken wat je er allemaal in ziet, en kun je je werk met allerlei verschillende materialen en technieken bewerken. Natuurlijk komt er een expositie! Met Eva van de Aleph.

2016 – 2017

Dickens toneel

In december, vlak voor kerst, verandert Drunen in een prachtig 19de eeuws dorp: het Dickens Festijn. Dit jaar vindt het plaats op 17 en 18 december. Niet alleen is het hele dorp aangekleed alsof we in de Dickens tijd leven, maar er lopen ook verschillende acteurs rond. Wil jij daar bij horen? Doe dan mee met de workshop Toneel en kijk wat voor persoon uit de Dickens tijd jij kunt worden! Voor kinderen van de onderbouw is een aangepast programma.

Speel pBone

Dit schooljaar gaat de Bolster extra aandacht besteden aan de kunstdiscipline muziek. Muziek luisteren is tof, muziek maken nog veel leuker! KUNST na school start dit schooljaar met een workshop pBone spelen. Een pBone is een plastic trombone met een verrassend goed geluid! Beppie Schalken gaat deze workshop geven. Op school, in de aula, vijf keer op woensdagmiddag.

Uiteraard is er aan het einde een concert!

Schrijf je in!

2015 – 2016

Beeldhouwen

Jheronimus Bosch is overal voelbaar en zichtbaar op de Bolster. Ook KUNST na school haakt aan met een workshop Beeldhouwen. De wonderlijke figuren van Jheronimus Bosch vormen de inspiratie voor de ontwerpen. Marjolein en Jorg van Atelier Fellenoord zijn de kunstenaars die de kinderen begeleiden. Vijf keer op donderdag in het atelier van De Aleph.

En dan maar zagen, hakken, beitelen, vijlen en schuren!

Speel gitaar

Muziek is een kunstdiscipline waarmee eigenlijk iedereen wel ‘iets heeft’. Muziek zorgt voor sfeer, kan opzwepen en troosten. Heerlijk om nar te luisteren, maar nog mooier om zelf te maken! Een muziekinstrument bespelen is hartstikke moeilijk. dat vergt oefening en doorzetten.

André van Muziek-Idee heeft een systeem bedacht dat je op een super toffe manier kan kennismaken met het spelen op een gitaar. Iedereen kan meedoen. Je hoeft geen noten te kennen en geen basiskennis te hebben, en toch speel je dan na een paar lessen al popliedjes!

Zit je in groep 4 t/m 8? Zin om mee te doen vanaf 3 maart?

Schrijf je in!

Verander je kamer in een droomplek: maak je eigen unieke lamp

Wordt het een vis, vogel of luchtkasteel? Een stralende ster, een verre planeet of toch meer een ruimteschip?  Hoe droomt jouw lamp zich??

Met hulp van de kunstenaar Ton Lammers en je eigen fantasie bouw je een geweldige lamp. Eerst maak je een frame van buigbaar hout, dat beplak je met dun papier; hier kun je de meest fantastische beelden mee tevoorschijn toveren. En om het helemaal af te maken mag je het nog beschilderen ook.

De eerste workshop die KUNST na school organiseerde in Drunen was de  workshop

Speel mee in de wereld van Dickens.

Tijdens het Dickens festijn op 20 december waan je je in een heuse film! Heel Drunen ziet er uit als een dorp uit 1850.

In deze workshop kon je leren hoe jij daar zelf een rol in kunt spelen. Kinderen gingen samen met regisseur Elize Jorritsma van de Dickens Academy op onderzoek naar hun Dickens personage. Kinderen leerden allerlei toneeltrucs en theatervaardigheden.

Bij de laatste les was er een korte steengoede presentatie aan ouders, familie en leerkrachten.