2020-2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

viool!

In 6 lessen leer je een beetje viool spelen, hoe gaaf is dat! En aan het einde is er een optreden. Ivm corona bekijken we als het zover is of we het voor publiek mogen doen, of dat het gefilmd wordt.

flipperkast-kopie

Flipperkast bouwen!

Bij flipperen lanceer je een balletje in een ruimte, en via allerlei slimme obstakels probeer je de bal zo lang mogelijk in het spel te houden. Bij deze workshop ga je zelf een flipperkast verzinnen en bouwen. Kunstenaar Ton Lammers leert je slimme trucs en technieken en je mag zelf lekker je fantasie laten gaan!

Combineer kunst en techniek!

Vlijmen Vliedberg, september 2020

2019-2020

 Speel gitaar!

 

Muziek maken is super leuk en best moeilijk. Je moet geluid krijgen uit je instrument, en dan ook nog in de juiste toon, en in de maat! Maar als het dan lukt – zeker met een paar kinderen tegelijk – word je daar zoooo blij van! Wil je het eens een paar lessen uitproberen? Doe dan mee met deze workshop!

 Speel gitaar!

 

Muziek maken is super leuk en best moeilijk. Je moet geluid krijgen uit je instrument, en dan ook nog in de juiste toon, en in de maat! Maar als het dan lukt – zeker met een paar kinderen tegelijk – word je daar zoooo blij van! Wil je het eens een paar lessen uitproberen? Doe dan mee met deze workshop!

2018-2019

Spelen met verhalen

verhalen vertellen is een kunst! Je hebt je fantasie nodig. En acteertechnieken. Als je een goed verhaal kunt vertellen hangt het publiek aan je lippen. Kom toneel spelen met Rosaly van Tienen! Er is een groep voor de middenbouw en een groep voor de onderbouw.

 

Knufsels

Voor in of onder de boom!

Knufsels? Wat een raar woord! Het is iets tussen knuffels en knutsels in! Je mag in deze workshop je eigen knuffeltje vormgeven en maken. Met allerlei textiele technieken als vlechten, pompon maken, naaien, vingerhaken etc. Je knufsel zal vast prachtig staan in de boom! Of met een mooi papiertje eromheen ónder de boom. Doe je mee?

2017-2018

Pop-up / Stop-motion

Ken je dat? Dat je zo’n boek openklapt en dat er een hele 3D wereld tevoorschijn komt? Zo’n pop-up wereld mag je in deze workshop zélf gaan verzinnen en maken. En daarna kan er van alles in gebeuren met mensen, dieren, raketten, wat jij wilt! Met een stop-motion techniek, waarbij je met een iPad heel veel foto’s maakt die je vervolgens snel achter elkaar afspeelt, maak je van jouw wereld een echte film.

Let op: anders dan anders is het nu in één les: op vrijdagochtend 21 september van 9.00 u tot 12.00 u in de aula van de vlechter.

Doe mee!

Accordeon!

Waan jezelf in Frankrijk op de klanken van de accordeon…

De accordeon is geen eenvoudig instrument. Je moet verschillende dingen tegelijk doen om een goed geluid te krijgen. Cécil van Accorda Vlijmen leert je in 5 lessen de basis.

Doe mee!

Zingen!

De longen uit je lijf met nederlandstalige liedjes van nu!

Timmeren!

En zagen, schaven, schuren, boren…. alles wat nodig is om je eigen houten robot te maken! Onder leiding van kunstenaar Jorg van Broekhoven ga je lekker aan de gang met hout, draag, moeren, bouten etc. Ruik je het zaagsel al? Voor meer info klik op de button.

De resultaten!

Boomhut xxs

Bouw je eigen ini-mini-droom-boomhutje! In deze ga je je eigen boomhut verzinnen en maken. Onder leiding van kunstenaar Ton Lammers kun je je fantasie helemaal laten gaan en zoveel verdiepingen maken als je kunt verzinnen. In vier lessen dan hè.

Zin om mee te doen? Klik op de button voor tijden, prijzen & locatie.

De resultaten van de workshop in een kort filmpje!

Maak je eigen knuffel van vilt

 

Je maakt eerst je eigen vilten lap. Dat doe je met wol, water, zeep en spierballen! Dan ontwerp je een knuffel. Van het ontwerp maak je een patroon en van het patroon een knuffel. Met Marjolein Peeters.

Doe je mee?

De resultaten van de workshop in een kort filmpje!

Wonderlijk bewegende machine

Wiebelen, wankelen, vliegen en draaien. Maak met slimme technieken van je kunstwerk een bewegende machine! Samen met kunstenaar Ton Lammers vind je uit hoe jouw beeld kan bewegen.

De kunstenaar Tinguely is beroemd geworden met zijn bewegende kunstwerken. Je kunt er naar blijven kijken. Wil jij ook een fascinerend bewegend kunstwerk maken?

Duik mee de werkplaats in!

Dickens toneel

In december, vlak voor kerst, verandert Drunen in een prachtig 19de eeuws dorp: het Dickens Festijn. Dit jaar vindt het plaats op 17 en 18 december. Niet alleen is het hele dorp aangekleed alsof we in de Dickens tijd leven, maar er lopen ook verschillende acteurs rond. Wil jij daar bij horen? Doe dan mee met de workshop Toneel en kijk wat voor persoon uit de Dickens tijd jij kunt worden! Voor kinderen van de onderbouw is een aangepast programma.

Streetdance / Hiphop!

Van dansen word je blij, fit én slim! Wie wil dat nou niet? Daisy Damen, van The Motion Creator uit Nieuwkuijk is supergoed in dansen. Met name in streetdance en hiphop. Haar dansgroepen doen mee aan Europese kampioenschappen en winnen ook regelmatig! Daisy wil jullie leren dansen. Er komen twee groepen: voor de onderbouw en voor de bovenbouw.

Graffiti!

Hoewel graffiti een ‘snelle’ kunstvorm lijkt, is het nog niet zo gemakkelijk om het echt mooi te laten zijn. Daarvoor krijg je nu echt de tijd. In vijf lessen maak je je eigen ontwerp, leer je werken met spuitbussen en maak je je eigen graffiti plaat. Natuurlijk komt er een expositie, maar na afloop mag je je plaat mee naar huis nemen.

De workshop wordt gegeven door een kunstenaar van Atelier Fellenoord.

Het is voor kinderen van groep 5 t/m 8

Speel pBone!

Een pBone is een plastic trombone, waarop je in deze workshop mag leren spelen! Muziek maken met elkaar is moeilijk, maar ontzettend leuk! En weet je, zo lang de workshop duurt mag je een pBone lenen om er thuis op te spelen. Hoe vet is dat!

Zin om mee te doen? De workshop is 6 x op woensdag vanaf 24 februari, van 13.30 u tot 14.30 u bij Die Heygrave. Daar heeft harmonie St. Cécilia haar repetitieruimte.

SPEEL eenvoudig bekende popsongs op GITAAR

André van Weele van Muziek-Idee kan iedereen vanaf groep 5 in 3 x liedjes op de gitaar leren spelen. Hoe vet is dat! Je hoeft nog nooit een gitaar van dichtbij te hebben gezien. Dan kun je toch meedoen. Maar ook al kun je al wel (een beetje) spelen, dan kun je óók meedoen. Want dan mag je een andere partij spelen als de beginners. We sluiten natuurlijk af met een concert voor ouders!

2019-2020

2019-2020