d’Oultre Dance 2016

De winnaars van d’Oultre Dance 2016 zijn Kiki en Anouk met een geweldig gevarieerde zelfgemaakte choreografie met een knipoog naar onder andere Michael Jackson. De nummer 2 was een groep van The Motion creator met een choreografie van Daisy Damen. Een vette urban dans, ongelooflijk strak uitgevoerd.

Theater- en dansfotograaf Noortje van Gestel heeft met de 10 meiden een fotoshoot gedaan, op het dak van school. Hier de resultaten!

Hieronder een paar foto’s van the making of the fotoshoot.

26 januari 2016

De finale, de grote dag. Van witte nerveuze snoetjes tot geroutineerde make-up en haar-acties. ‘s Middags oefenen we nogmaals de openingsdans o.l.v. Frederique van Studio Max, en daarna is er een technische doorloop waarbij Jan Willem van de Voorste  Venne zich uitleeft op het theaterlicht, en Ruben (van school) het geluid regelt. Dansers en presentatrices (Anouck, Janne, Marjolein en Femke) worden professioneel aangestuurd door stagemanager Rita van de Aleph. Als een vis in het water pept Rita op, troost, zorgt, flirt, entertaint en leidt alles en iedereen in banen.

Druppelsgewijs komen de docenten binnen, wat wit om de neus, want de d’Oultre docentendans is dit jaar goed pittig! Laura van Studio Max weet het uitstekend in banen te leiden.

Oguzhan, de gastdanser en oud leerling, komt zéér ruim op tijd om ook nog even een doorloop te doen. Verder weet hij zich met de mooie dansers te omringen, en heeft een uitstekende (dans)klik met Carlo.

Ginny Pauw arriveert, wat een leuk mens! Choreografe en dansdocent. Ze heeft een heel seizoen bij de dansers van Dance, dance, dance gezeten! Ook Orfeo arriveert. Orfeo wordt zo blij van d’Oulte Dance. No way dat we ooit een d’Oultre Dance zonder Orfeo organiseren. Hij heeft beloofd volgend jaar met zijn danspartner een zouk-demonstratie te geven! Steamy!!

Babette van SPORT na school en ik (Marjolein) van KUNST na school openen de avond en dan kan het los!

Super bedankt Rik, Thomas, Liz, Kris, Kyani, Indy, Fleur, Melanie, Tess, Sanne, Jenny, Lisa, Sam, Romy, Eline, Eline, Mathilda, Anouk, Kiki, Carlo, Ruben, Janne, Anouck, Marjolein, Femke, Youri, Carlijn, Anouk, Rita, Jan, Willem, Caroline, Laura, Jurgen, Orfeo, Ginny, de dansende docent-helden, en een zeer diepe buiging voor Frederique!

Update 20 december 2015

Afgelopen donderdag 17 december zijn alle deelnemers, mevrouw Coppes en meneer Lambrechts per touringcar vertrokken naar Introdans Arnhem. Introdans is een professioneel dansgezelschap met optredens in alle grote zalen van Nederland én (ver) daarbuiten!

Lobke leidde ons rond. Eerst naar de zaal waar het allemaal begon voor Introdans, het voormalige theater. Daar kregen de deelnemers een pittige workshop waarbij ze een deel uit een lopende voorstelling leerden. Daarna mochten we via het kostuumhok (groot en veeeeeeel), de marketingafdeling en de koffiekamer naar een danszaal waar het gehele ensemble dagelijks haar technieken bijhoudt. Wat een sensatie om zo dichtbij de dansers te mogen zijn!

Daarna mochten we in een andere danszaal een stukje repetitie bijwonen. Volgend jaar maart wordt er een voorstelling uit 1982 hernomen, van de choreograaf Aldin Nikolai.

Superochtend gehad! We mochten geen foto’s maken, alleen van onszelf.

Update 2 december 2015

Gister is de kennismaking geweest met alle dansers. We hebben ons verzameld bij de Aleph en daar hebben alle deelnemers een deel van hun dans laten zien. Rita Campos van de Aleph en Frederique Veltman van Studio Max waren hierbij aanwezig om nog wat nuttige tips te geven. Rita is bij de finale in januari de stagemanager en Frederique gaat met alle dansers samen een openingsdans instuderen.

Voor de vierde keer organiseren KUNST en SPORT na school dé dancebattle van d’Oultremontcollege.

DURF JIJ?

Op 26 januari op het podium van de Voorste Venne, voor een volle zaal publiek én een deskundige jury, te laten zien waar jij in uitblinkt qua dans?

MEER INFORMATIE

Er mogen 10 tot 12 acts meedoen aan de finale van 26 januari. Als er meer dan 12 acts inschrijven, komt er een voorronde met een jury die bepaalt welke dansen doorgaan naar de finale.

Je moet beschikbaar zijn op de volgende data:

  • 1 december, 13.15 u – 14.15 u u
  • 17 december (onder schooltijd)
  • 18 januari, 14.30 u – 16.00 u
  • 26 januari, 15.00 u – 21.00 u

Verder moet je zelf natuurlijk werken aan je dans. Als je bij een dansschool danst, mag je natuurlijk vragen of je hulp krijgt van je docent. Als je niet bij een dansschool zit, maar je wilt wel een coach, kunnen wij daarin bemiddelen.

Het is niet verplicht om een eigen choreografie te maken, maar de jury ziet het onmiddellijk en het weegt wél (positief) mee!

GEEN DANSER MAAR WEL TALENT?

Kun jij niet dansen maar wil je wel graag meewerken? We zijn ook op zoek naar technici (bedienen van licht en geluid in het theater), muzikaal talent om als pauze-act op te treden, gastvrouwen of -heren om het publiek te ontvangen, presentatoren, ….! Meld je aan!