schema en voorbereiding Overtreffende trap

Voorstelling 10.30 u

‘t Palet

de Vijfhoeven

Athena

JongLeren

de Wilgen

de Duinsprong

JPS
de Vlechter

Voorstelling 13.45 u

de Dromenvanger

‘t Kompas

Lambertusschool

Olof Palme

de Bussel

de Bolster

  • wees op tijd! Minimaal 15 minuten voor aanvang
  • 5 minuten voor aanvang gaat de zaal open
  • ouders die in de foyer van de Verkadefabriek blijven, krijgen een kaart waarmee ze het parkeerterrein kunnen verlaten
  • ouders die iets anders willen kunnen binnen 20 minuten gratis het parkeerterrein verlaten. Dat kan zowel bij het brengen als bij het halen

 

De Stilte heeft lesmateriaal gemaakt ter voorbereiding en reflectie op de voorstelling Overtreffende trap. Deze zijn hier te vinden. Er is een introductiefilm over het dansgezelschap De Stilte, er is een (hele) korte introductie op de voorstelling: achter dat tabblad zijn ook de theaterregels te vinden (filmpje). Er is materiaal om na te praten en een doe-opdracht.

De lesmateriaal voor de voorstelling is gemaakt voor wat jongere kinderen. De voorstelling zelf is (vind ik) beter geschikt voor de bovenbouw. In het filmpje over de voorstelling komen wat kleinere kinderen aan het woord. Laat je daardoor niet van de wijs brengen.

De voorstelling laat een gezin zien: vader, moeder en twee kinderen. De dynamiek binnen het gezin is soms herkenbaar, soms vervreemdend. Het is mooi om met kinderen na te praten over het verschil tussen volwassenen en kinderen. Hoe kun je zo duidelijk zien wie de vader en de moeder zijn? Wat doen kinderen wat volwassenen niet doen? En omgekeerd? wat is het grootste verschil tussen jou en je ouders? Waarin lijk je precies op elkaar?

Wat ook mooi is, is om na afloop te vergelijken wat iedereen gezien heeft. Waar de ene leerling betoverd was, heeft de andere zich misschien wel verveeld. Dat mag allemaal! Wat waren opvallende momenten? Kun je zelf ook zonder tekst iets duidelijk maken?