Alle groepen 7 naar Vliegende Koe van dansgezelschap De Stilte

Op 31 januari gaan alle leerlingen van groep 7 (of soms van groep 6) naar een professionele dansvoorstelling in theater De Voorste Venne: Vliegende Koe. Het is een voorstelling van het internationale gezelschap De Stilte uit Breda. De Stilte maakt voorstellingen speciaal voor kinderen en jongeren.

We willen kinderen opvoeden met een open blik. Daarvoor is het belangrijk dat ze in aanraking komen met de Grote Kunsten. Om zich te verwonderen, te ergeren, aan op te trekken, om te bewonderen, in aanraking te komen met schoonheid en met iets nieuws.

Hieronder vind je alle praktische en inhoudelijke informatie.

10.30 u – 11.30 u

De Leilinde (Toekans), JongLeren (groep 7) , de Duinsprong (3 groepen 6), JPS (groep 6), de Vlechter (Wolven), de Dromenvanger (groep 7), Olof Palme (3 groepen 7)

13.30 u – 14.30 u

Th. J. Rijkenschool (groep 7/8), Athena onderwijs (groepen 7), de Bussel (groep 6), Lambertusschool (groep 7) , Wereldwijs (groepen 6/7/8), ‘t Palet (groep 7), Vijfhoeven (groep 7)

N.B. de kinderen van het Kompas (groep 7) en de Wilgen (groep 6/7 en groep 7) gaan naar de voorstelling 9 van het Canadese gezelschap Cas Public op het Internationale Stiltefestival, op 6 juni in Breda. Zij hebben toegestemd in dit alternatief, omdat in beide voorstellingen eigenlijk teveel kinderen zaten. Live optreden is kwetsbaar, vandaar dat er een maximum is van 250 kinderen in de zaal.

Iedereen moet een kwartier voor aanvang aanwezig zijn!

De Voorste Venne is verbouwd. De hoofdingang zit nu aan het Anton Pieckplein, grenzend aan de vertrouwde grote (gratis) parkeerplaats. We verzamelen in het Cultuurcafé. Bij binnenkomst meteen links

Jassen mogen mee de zaal in, maar moeten onder de stoel gelegd worden.

Ouders die geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom in de zaal. Het alternatief is een lekker bakkie (op eigen kosten) in het gezellige Cultuurcafé. Meteen na de hoofdingang aan de linkerkant.

Het is belangrijk dat kinderen voorbereid komen. Hieronder staan daarvoor de hulpmiddelen.

Fijn als het filmpje met de regels voor theaterbezoek vlak voordat je vertrekt nogmaals even bekeken wordt!

De regels voor theaterbezoek

filmpje over De Stilte

Voorbereidend lesmateriaal en reflectielessen