Taal

bibliotheek Drunen
Bieb Heusden

Leesbevordering, Literatuur-en cultuureducatie, Mediawijsheid en vooral Leesplezier.

Het is allemaal terug te vinden in het nieuwe project van de bibliotheek: ‘Boekje Open’. De bibliotheek sluit zo aan bij de belangrijke ‘21e eeuwse vaardigheden’

Het komende schooljaar, 2016-2017, kunnen alle basisscholen van de gemeente Heusden een abonnement nemen op ‘Boekje Open’.

Wanneer u klikt op de link hieronder kunt u alle informatie over het nieuwe educatieve programma van de bibliotheek bekijken. Tip: klik op het tekentje voor grotere weergave.

Hier vindt u het inschrijfformulier voor de basisscholen.

Bieb Heusden

Bibliotheek Heusden heeft een gevarieerd aanbod op het gebied van Cultuur en Literatuur Educatie. De bibliotheek wil graag samen met jullie kijken waar de school behoefte aan heeft zodat een passend aanbod kan worden gegeven. Zo zijn er  literatuureducatie lessen voor de onderbouw. In interactieve lessen worden dan prentenboeken als het ‘Muizenhuis’ en ‘Die hoed is niet van mij’ op allerlei manieren bekeken en behandeld. Verder  kunnen er  workshops worden geregeld over ‘hoe je een boek schrijft’  of ‘ hoe gaat een illustrator te werk’? Of misschien willen jullie Fablab  de ‘Makersbuzz’ langs laten komen?  Natuurlijk kunnen de scholen ook terecht bij de bibliotheek voor themacollecties, groepsbezoeken, klassikaal lenen en nog veel meer. Neem geheel vrijblijvend contact opnemen met het educatieteam van de bibliotheek om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

2016-03-01-1456872728-701485-kids
image001

De Kleine walvis,

Boy woont met zijn vader en zes katten in een vissershuisje aan zee. Na een stormachtige nacht vind hij een walvis aan het strand.

Dit is het begin van een bijzondere vriendschap!

Voor het twaalfde jaar op rij maakt Janine een sprekende voorstelling , passend bij het bekroonde boek.

De kleine walvis leent zich uitermate om veel muzikaal en visueel aan de slag te gaan. Tijdens de 40 ( tot 45) minuten durende “bijéénkomst” is er een mooi stuk visueel spel ter inleiding, het boek wordt fragmentarisch behandeld, er zijn pakkende liedjes, dolle dansjes, veel warmte (en vriendschap), veel interactie én tot slot: ruimte om de vuurtoren te beklimmen!

Geschikte leeftijd 2,3,4 en 5 jaar

Voor kindercentra & peuterspeelzalen: Jongste ( 2 jaar) en oudste peuters ( 3 tot 4 jaar) kunnen samen in een voorstelling, tot maximaal 40 kinderen.

Voor Brede scholen: oudste peuters en kleuters kunnen samen in een voorstelling, tot maximaal 40 kinderen.

Voor het onderwijs: groepen 1 & 2 kunnen samen in een voorstelling, tot maximaal 2 klassen.

Openbaar: gecombineerde leeftijd, met volwassenen welkom! Tot maximaal 30 kinderen + bijbehorende volwassenen.

Kosten:

1e voorstelling: 240 euro

2e voorstelling op zelfde lokatie: 200 euro.

Ex reiskosten vanaf Oisterwijk en ex 6% btw.