Doe mee, start een kettingtekening op school

Dit najaar komt het wereldwijde tekenevent The Big Draw voor de tweede keer naar ’s-Hertogenbosch. The Big Draw wil iedereen op een laagdrempelige manier aan het tekenen krijgen. Want tekenen is leuk en iedereen kan het. Bovendien laat het je nadenken en beter kijken, het inspireert en verbindt mensen. Bij de vorige editie werd er door scholieren, studenten en anderen een kilometerslange stoepkrijttekening door de stad gemaakt. Dit jaar is het doel om een ENORME kettingtekening op gang te brengen in ’s-Hertogenbosch. En jouw school kan meedoen!

Hoe doet jouw school mee?
Hoe leuk is het als jouw leerlingen creatief bezig zijn en dat het resultaat hiervan straks deel uitmaakt van een heuse tentoonstelling in het Kruithuis? Dat kan! Start een kettingtekening op jouw school laat deze groeien door zoveel mogelijk kinderen aan het tekenen te krijgen.

Stap 1 – download het infopakket

Download het schoolpakket met daarin:
– Poster The Big Draw ’s-Hertogenbosch die je kunt uitprinten en ophangen als je school meedoet.

– Een korte introductie over The Big Draw om te gebruiken in de klas wanneer je de tekenactie start.
– Een korte tekst die de school kan gebruiken om de ouders te informeren via de nieuwsbrief of website.
– De tekenkettingbrief tekenkettingbriefthebigdrawdenbosch1-docx waarop de tekening komt. Maak hiervan zoveel printjes als nodig is.

 

Stap 2 – De aftrap
Na een korte introductie in de klas over het nut van The Big Draw, kan de actie starten. Eén kind uit de klas is de eerste schakel van de ketting. Of misschien maak je zelf de eerste tekening? De tekenaar maakt op het formulier een tekening van ongeveer 13,5 x 13,5 cm. in het daarvoor bestemde vakje. Dit kan op de ouderwetse manier met potlood of pen, maar ook andere vormen van tekenen zijn toegestaan, zolang het maar niet digitaal is.

 

Stap 3 – De ketting laten groeien

Een leerling die zijn gestart, geeft de tekening samen met een leeg formulier door aan een klasgenoot of schoolgenoot die hij/zij wil uitnodigen ook een tekening te maken. Ook die leerling gaat aan de slag en geeft de tekening door. Zo gaat de ketting groeien. De uitdaging is om een zo lang mogelijke ketting te creëren: maakt jouw school de langste ketting?

 

Stap 4 – Ga de uitdaging aan
Denk jij dat jouw school wel eens de langste kettingtekening gemaakt kan hebben? Stuur dat een mailtje waarin je laat weten hoe lang jullie ketting is geworden naar stichtingstec@gmail.com. De school met de langste kettingtekening wordt in het zonnetje gezet op onze website en facebookpagina.

 

Stap 5 – Laat het resultaat zien in de tentoonstelling
Van 8 t/m 30 oktober is in het Kruithuis ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling ‘Unframed!! Big Draw 2016 ’s-Hertogenbosch’ te zien. Professionele kunstenaars die hebben meegedaan aan de kettintekening tonen hier hun resultaat. De tekeningen van jouw leerlingen kunnen hier tussenhangen. Lever de tekeningen vanaf 3 oktober in bij het Kruithuis (Citadellaan 7) dan krijgen ze een ereplaats in de tentoonstelling. Als je de kettingtekening op tijd inlevert, maak je ook nog eens kans dat de tekeningen opgenomen worden in de catalogus, waarin ook de tekeningen van de deelnemende kunstenaars zijn te vinden. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

 

Download het infopakket voor scholen

PS: is er geen gelegenheid op school om mee te doen aan The Big Draw 2016, maar wil je jouw leerlingen de kans niet ontzien om hieraan mee te doen? Download dan het uitnodigingsformulier en laat de klassenouders deze naar alle andere ouders sturen. Zo kan er met weinig moeite toch een kettingtekening vanuit jullie school ontstaan.