Oudheusden

kerstknuftsels-foto-marjolein

Knufsels! Voor in of onder de boom

Het woord knufsel bestaat natuurlijk helemaal niet! Maar we bedachten iets te doen met knuffels en knutselen. Je gaat in deze workshop kleine knuffels knutselen. Met allerlei textiele technieken als naaien, vlechten, knopen, vingerhaken etc. De knuffeltjes staan vast prachtig in de kerstboom! Of je pakt ze mooi in ene geeft het als decembercadeau aan iemand die je lief vindt. Doe je mee?

p5180008

Maak je eigen knuffel van vilt

Je ontwerpt een eigen knuffel! Voor jezelf, of om weg te geven. Je maakt deze knuffel van vilt. Dat is een soort lap. Ook deze lap maak je helemaal zelf. Wat je NIET hoeft te doen is het schaap scheren, de wol wassen en verven. Dat is al gebeurd. Maar met deze wol, sop en spierballen maak je een lap vilt. Waarvan je dus weer een knuffel maakt. Een schaap ofzo.

15-20180116_133638

Timmeren!

en zagen, schroeven, schuren! Timmer je eigen robot in elkaar, samen met kunstenaar Jorg.

pb290191

Speel Dickens toneel

Als je in 1850 leefde, had je het waarschijnlijk niet breed. Kinderen waren superhandig in het bij elkaar sprokkelen van extra eten of geld. Door appels te stelen, of eieren. En dan vooral uit handen van de politie blijven! Wil jij in de huid kruipen van zo’n kind in de tijd van Scrooge? Doe mee dan! En je familie mag ook (gratis) meedoen! En als je de workshop leuk vond, mag je een rol spelen op het Dickens festijn in Drunen, 17 december.

De resultaten!

Boomhut xxs

Bouw je eigen ini-mini-droom-boomhutje! In deze ga je je eigen boomhut verzinnen en maken. Onder leiding van kunstenaar Ton Lammers kun je je fantasie helemaal laten gaan en zoveel verdiepingen maken als je kunt verzinnen. In vier lessen dan hè.

Zin om mee te doen? Klik op de button voor tijden, prijzen & locatie.

p5160007

Streetdance

 

Dansen!! Heerlijk je lijf los gooien met Daisy van The Motion Creator.

p6300004

Street art

Kunst die op straat te vinden is! Bij deze workshop ga je eerst een ontwerp maken, wat te maken heeft met het thema SPORT. Want: dit ontwerp wordt op de Dromen. Doen. Heusden dag op platen geschilderd, en dat wordt dan een semi-permanent kunstwerk dat voor de nieuwe kleedkamers (naast de Schakel) komt te staan!

Daarna ga je voor jezelf nog 3 lessen aan de slag. je gaat weer een ontwerp maken, maar nu met een andere vorm van street art aan de gang: GRAFFITI. Je leert een spuitbus hanteren en een eigen vette graffiti maken.

Voor kinderen van groep 5 t/m 8

kort filmpje met de resultaten!

t Draait en t wiebelt

Wiebelen, wankelen, vliegen en draaien. Maak met slimme technieken van je kunstwerk een bewegende machine! Samen met kunstenaar Ton Lammers vind je uit hoe jouw beeld kan bewegen.

De kunstenaar Tinguely is beroemd geworden met zijn bewegende kunstwerken. Je kunt er naar blijven kijken. Wil jij ook een fascinerend bewegend kunstwerk maken?

Duik mee de werkplaats in!

p4060060

Speel pBone

Muziek is fijn om naar te luisteren, maar nog veel leuker om zelf te maken! KUNST na school start schooljaar ’16-’17 met een workshop pBone spelen. Een pBone is een plastic trombone (in een vet kleurtje) met een verrassend goed geluid!. Beppie Schalken leert je in vijf lessen de beginselen van dit instrument.

Uiteraard sluit je af met een concert!

20c71441-308c-44c9-92c7-29e86c7e1895

Diepzeeschatten, kleien met een duikbril

Duik mee de diepte in!

In deze workshop ga je van klei maken wat je op een zeebodem zou kunnen tegenkomen. Dat kunnen tropische vissen zijn, maar ook scheepswrakken, zeepaardjes, zeemeerminnen! De klei wordt gebakken in een oven en daarna mag je glazuren. Dat geeft een mooie gekleurde glimmende laag op de klei.

Ton Lammers is de kunstenaar die de workshop begeleid.

tonkunenfotografie_TMC_Jaarshow_2014_TKF012_20140111_blogPost

Op de Dromenvanger hebben ze het goed begrepen: dansen is super gezond, én leuk! Als je veel danst, leren je lijf en je brein goed samenwerken. Iedereen kan het. Op de Dromenvanger wordt veel gedanst, van groep 1 tot en met 8, elk jaar.

Wil je nu bepaalde danstechnieken nog beter leren? Doe dan mee met KUNST na school. Daisy, van The Motion Creator leert je technieken van Streetdance, van Hiphop en een gastdocent komt je zelfs wat coole moves uit Breakdance leren!

20150120_161133

Speel eenvoudig bekende popsongs op gitaar

André van Muziek-Idee heeft een manier bedacht waarop kinderen vanaf een jaar of 8 eenvoudig bekende popsongs op een gitaar kunnen spelen. Je leert de snaren en hun namen kennen, en meespelen met een begeleidingsband. Zonder dat je noten kunt leren en ieder met een ‘eigen’ gitaar (zolang de les duurt).

PB090501

Toneel met Sietske

Hoe beweegt iemand eigenlijk die op een geheime missie is? Of hoe kijk je als je wilt lachen maar het mag niet? Hoe speel je een dikke ruzie? Sietske leert het je! In acht keer leer je een paar goede toneeltrucs en speel je verschillende scènes met elkaar. De laatste keer mag er publiek komen kijken. Je kunt je hier al inschrijven.

Het is 8 x op maandagmiddag van 15.30 u tot 16.30 u, in de aula van school en het start op 14 september. Het kost € 3,- per keer, dus in totaal € 24,-. Je mag per keer betalen of alles ineens, dat maakt niks uit.