Kunstmenu 2020 – 2021

In Heusden bouwen we samen met de scholen gestaag aan een Kunstmenu. Sommige cultuureducatieve dingen zijn nu eenmaal gemakkelijker te organiseren als je de krachten bundelt. Zoals bijvoorbeeld het programmeren van theatervoorstellingen.

Voor het schooljaar 2020-2021 betalen scholen € 2,67 per leerling. Inbegrepen zitten de voorstellingen voor groep 4 en groep 7 in het theater en het atelier-arrangement voor de groepen 6.

De groepen 1-2-3 kunnen een voorstelling boeken bij het Pieck die speciaal gemaakt is rond het Kinderboekenweekthema van 2020: En toen”.

Neem hiervoor contact op met Frans van het Pieck

De kosten zijn voor de school.

Groep 4 mag naar het theater! Er wordt een muziek- of theatervoorstelling geprogrammeerd die speelt in de mooie theaterzaal van de Voorste Venne.

Leerkrachten van groep 4 krijgen tijdig het rijdschema en de voorbereidende- en reflectie opdrachten.

Groep 5 gaat naar een museum in Noord Brabant. de leerkracht kan kiezenuit het Noord-Brabants museum Den Bosch, museum de Pont Tilburg, het Textielmuseum Tilburg, Het Van Abbe in Eindhoven of Het Design museum in Den Bosch.

Dit programma kan via museumschatjes. Eventuele kosten zijn voor school.

Lees meer

Een hele dag les krijgen in de ateliers van het Pieck, in kleine groepen: als dat geen VIP behandeling is! Leerlingen krijgen 2 x 1,5 uur beeldende les van een kunstenaar. Bijvoorbeeld kleien, of aquarellen aan een ezel, en een muziekles, bijvoorbeeld ukelele. Leerkrachten krijgen een intekenlijst.

Lees meer

Voor sommigen een echte kunstconfrontatie: groep 7 leerlingen mogen in de theaterzaal van de Voorste Venne kijken naar een moderne dansvoorstelling. Wie wordt er betoverd en wie niet?

Leerkrachten krijgen tijdig datum en tijdstip en voorbereidende- en reflectieopdrachten.

Zit je in groep 8, dan mag je naar Amsterdam, naar het Rijksmuseum. Het busvervoer is gratis als je tussen de 45 en 60 leerlingen hebt. Sommige scholen kiezen er voor 1 x per 2 jaar te gaan met de groepen 7 en 8. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s.

Kosten zijn voor de school.

Lees meer